About Engels Gemist

Een gezicht bij de stem

Lange tijd had ik geen about page op deze site maar toen ik een mailtje kreeg van leerlingen van een andere school waarin ze vertelde dat ze me Henkie noemde snapte ik dat het tijd werd.

Mijn naam is Tim Buis en ik ben sinds 2007 werkzaam als docent Engels in het middelbaar onderwijs. Ik geef les aan de bovenbouw Havo / Vwo op het Liemers College in Zevenaar.

In het schooljaar 2012-2013 merkte ik dat het handig zou zijn als leerlingen mijn grammatica uitleg nog eens zouden horen, echter was hier in de les te weinig tijd voor. Daan Visser (docent geschiedenis op het Rhedens in Dieren) was op dat moment aan het experimenteren met het maken van filmpjes met daarin uitleg. Ik vond dat voor mijn leerlingen ook een goed idee. Omdat een YouTube kanaal wat onoverzichtelijk kan zijn leek het ons handig om gebruik te maken van een site. Daan is toen gestart met het ontwikkelen van geschiedenisgemist.nl en ik met de site waar u nu naar kijkt. 

Op het Liemers College wordt door leerlingen veel gebruik gemaakt van de instructiefilmpjes, vooral om thuis nog eens de stof te herhalen. We hebben toen besloten om de site uit te breiden met oefeningen. De sectie Engels Havo/Vwo heeft deze vervolgens ontwikkeld. De meeste oefeningen staan inmiddels online maar het is nog niet helemaal compleet.

Ik denk dat wat betreft grammatica de site redelijk compleet is voor Havo en Vwo. Vmbo geef ik geen les dus dat is lastig ontwikkelen. Ook is het mijn ambitie om de site uit te bouwen met materiaal voor het ontwikkelen van de vaardigheden, dit is een mooi project voor de toekomst.